Hoe we dat doen?


Draadvonken

Draadvonken is een geavanceerde techniek om materialen te bewerken die elektriciteit kunnen geleiden. Het apparaat heeft een elektrische messingdraad die een geprogrammeerd pad volgt en elektrische vonken maakt om heel precies materiaal weg te nemen van het werkstuk.

Wij gebruiken deze techniek om de verschillende precisieonderdelen, waaruit een (volg-buig-snij)gereedschap is samengesteld, uit gereedschapsstaal te 'figuurzagen'. Het vakmanschap van de operator en de nauwkeurigheid van de machine hebben daarbij grote invloed op de kwaliteit van de producten die met behulp van het gereedschap gemaakt worden. Dit is precies de reden waarom wij deze activiteit in huis willen hebben, en zetten onze kennis en kunde graag in om u te helpen het perfecte product te maken.

Draadvonken

Wat kunnen we draadvonken?

Het maakt voor onze geavanceerde Fanuc Robocut Alfa-OC draadvonkmachine niet uit hoe hard het materiaal is. Of het nu gaat om het snijden van eenvoudige vormen als cirkels en rechthoeken, of complexere vormen zoals kegels en piramides. Deze machine kan het aan. Zelfs zeer smalle sleuven en kleine binnendiameters zijn mogelijk met draadvonken, met een ongelooflijke precisie tot 1 à 2 micron. Meer weten? We helpen u graag verder!

Machinepark

CNC Verspanen

CNC Verspaning is een verzameling geavanceerde technieken die we in onze gereedschapsmakerij gebruiken om de benodigde metalen onderdelen met ongelooflijke precisie te kunnen bewerken.

Bij CNC Verspaning worden metalen onderdelen met grote nauwkeurigheid gesneden, geboord en gevormd met behulp van door computer aangestuurde CNC-machines. Deze machines volgen zorgvuldig de door de engineers geprogrammeerde instructies om de gewenste vorm te bereiken. Het resultaat is indrukwekkend, met onderdelen die perfect passen en exact voldoen aan onze ontwerpeisen.

CNC Frezen SV

Welke CNC Verspaningstechnieken?

In onze gereedschapsmakerij hebben we diverse CNC-verspaningstechnieken, waaronder frezen, (verzink)boren, draaien en tappen. De exacte specificaties vindt u in het overzicht van ons machinepark en wanneer u hierover aanvullende informatie wenst, helpen wij u natuurlijk graag verder!

Machinepark

Vlakslijpen

Slijpen is een toepassing die we in de gereedschapsmakerij gebruiken om een oppervlak op een nauwkeurige wijze glad te krijgen, of het metaal exact de dikte te geven die vooraf is bepaald (ook wel precisie-slijpen). De CNC-gestuurde omtrekslijpmachine slijpt met het snijvalk van de omtrek van de slijpschijf recht over het snijvlak van het te schuren product, totdat het gewenste resultaat bereikt is.

Door de gekozen slijpkorrel wordt de gladheid of juist ruwheid van het oppervlak bepaald. Hoe kleiner de korrel, hoe gladder het oppervlak geslepen kan worden. Kenmerkend bij deze vorm van slijpen is dat de snijsnelheid hoog is en de materiaalafname klein.

Vlakslijpen SV

Wanneer vlakslijpen of precisie-slijpen?

De hoogte en oppervlakte-afwerking van de diverse gereedschapselementen komt erg nauwkeurig. Om deze specificaties zo exact mogelijk te benaderen, is het nodig om de (deel)producten te bewerken middels vlakslijpen of precisie-slijpen. Heeft u vragen naar aanleiding van deze bewerking en de mogelijkheden? We helpen u graag verder!

Machinepark

Harden

Wanneer staal met een minimaal koolstofgehalte van 0,3% verhit wordt tot een temperatuur boven 800°C en vervolgens afgeschrikt wordt in water, olie of een zoutbad, ontstaat een zeer harde maar broze martensitische structuur. De verkregen hardheid is afhankelijk van het koolstofgehalte - hoe meer koolstof des te harder het staal - en het percentage martensiet dat afhankelijk van de kritische koelsnelheid, wordt gevormd in de kern van het materiaal.

Hittebehandeling SV

Waarom harden?

In onze gereedschapsmakerij hebben we een hardingsoven en de benodigde koelbaden om deze techniek toe te passen op de gereedschapsonderdelen, en zo de levensduur van de door ons vervaardigde gereedschappen te verlengen.

Machinepark

Opbouwen van gereedschappen

Wanneer alle onderdelen voor een gereedschap conform specificaties gemaakt en gecontroleerd zijn, bouwen onze gereedschapsmakers het gereedschap in de werkplaats op. Samen met de engineer die het project begeleidt, wordt het gereedschap vervolgens geïnspecteerd en vrijgegeven voor een test-productie. Tijdens deze productie wordt de werking van het gereedschap getest en beoordeeld of de producten uit het gereedschap voldoen aan de door de klant gestelde specificaties. Deze samples worden samen met de begeleidende meetrapportages door de engineer en de commercieel manager aan de klant gepresenteerd.


Welke uitdaging heeft u voor ons?

Heeft u een vraag over onze expertise of machines? We helpen u graag verder!