Uit de praktijk:


Productie terug naar Nederland

Eén van onze klanten liet de strips voor stoelzittingen produceren in Oost-Europa. Dat was voordeliger, maar het had ook nadelen. Daarom besloot hij eens bij ons aan te kloppen. Samen kwamen we tot een methode waarbij we de strips automatisch persen met een volg-snij-buiggereedschap, in plaats van lasersnijden en daarna verder bewerken. Daarvoor ontwierpen wij in onze eigen werkplaats gereedschap op maat. Die investering zorgde voor een kostprijs die 25% lager was dan die van de Oost-Europese concurrentie. Een goede reden om de productie terug te halen naar Nederland.

Zo werken wij: niet alleen produceren, maar van a tot z meedenken en ontzorgen. Van engineering tot serieproductie. Welke uitdaging heeft u voor ons?

Ontzorging in het hele proces

Als meubeldesigner of meubelfabriek heb je hart voor je ontwerpen. Ze staan immers in de woning of het kantoor van de eindklant, die daar als het goed is vele jaren plezier van heeft. Daarom werken wij met zorg aan de metalen onderdelen die nodig zijn om de door u ontworpen stoelen, kasten, bedden en andere meubelstukken te realiseren.

In onze metaalwarenfabriek produceren we frames en metalen verbindingsstukken, strips en profielen voor meubels. Ze geven het meubel stevigheid en zijn soms ook heel bepalend voor de uitstraling. En terwijl u zich focust op het ontwerp van het eindproduct, kijken onze engineers kritisch mee met het ontwerp van de metalen onderdelen. Zo adviseren u doorlopend hoe de productie slimmer, sneller én beter kan.

De productie verzorgen we in onze eigen fabriek. Hier hebben we alles in huis voor seriematige buisbewerking en plaatbewerking, lassen en verspaning. We weten hoe belangrijk een soepel productieproces is. En hoe strakke logistiek hieraan bijdraagt. Dus leveren we op het juiste moment de gevraagde producten voor verdere assemblage. Logisch.

Meedenken in het ontwerpproces en designers adviseren bij het optimaliseren en productie klaarmaken van hun product, zonder daarbij consessies te doen aan het design. Dat vinden wij leuk en daar maken wij het verschil

Part of your solution

We doen het samen. Samen kijken we naar de beste oplossing voor uw product of bedrijf. En daarbij nemen we u graag zoveel mogelijk werk en zorgen rondom de engineering, productie en logistiek uit handen. Continuïteit, kwaliteit en betrouwbaarheid vinden wij net zo belangrijk als u. Daarom kijken we ook altijd hoe het slimmer, beter of sneller kan. Zo worden wij een vertrouwd onderdeel van het proces.

Producten uitgelicht:Welke uitdaging heeft u voor ons?

Werkt u in de furniture-sector en wilt u met ons sparren? Graag! We zijn benieuwd naar uw uitdagingen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier.