Hoe we dat doen?


Volledig gerobotiseerd lasersnijden

Op onze buisbewerkingsafdeling start het proces om onderdelen te maken meestal met het snijden van de metalen kokers en buizen. Op onze moderne buislaser kunnen wij in één productiestap het materiaal voorzien van uitsparingen, gaten en zelfs de aangebrachte gaten inline voorzien van schroefdraad.

De buislaser wordt online op afstand aangestuurd door onze engineers die de tekening en de parameters inlezen, zodat de machine weet wat hij kan gaan produceren.

Buislaser SV

Wat kunnen we lasersnijden?

Schouten & Visschers beschikt voor het lasersnijden van kokers en buizen over een BLM Adige LT8.20 3kW Fiber snijrobot. Wat we daarmee kunnen verwerken?

  • Constructiestaal met een wanddikte van ...
  • RVS met een wanddikte van ...

De maximale lengte van het materiaal dat onze buislaser automatisch kan verwerken is ... met een maximale doorsnee van het ... mm.

Voorbeelden

Gerobotiseerd buigen van buizen en kokers

Wanneer de buis- of kokerdelen volgens de specificaties zijn voorzien van de juiste uitsparingen en lengte, kan het buigproces beginnen. Het buizenbuigen is een proces waar veel kennis en vakmanschap bij komt kijken. Net als de buislaser wordt de buizenbuigmachine op afstand aangestuurd door onze engineers. Bij het programmeren van de buigsettings gebruikt de engineer de parameters van het buislaserproces als vertrekpunt, zodat de eventuele uitsparingen en getapte gaten na het buigen op exact de juiste positie zitten.

SV 239

Wat kunnen we buigen?

Schouten & Visschers beschikt voor het buigen van kokers en buizen over een Wafios B-10 voor. Wat we daarmee kunnen verwerken?

  • Constructiestaal met een wanddikte van ...
  • RVS met een wanddikte van ...

De maximale lengte van het materiaal dat onze buisrobot automatisch kan verwerken is ... met een maximale doorsnee van 60 mm.

Voorbeelden

Overige buisbewerkingen

Ook wanneer er aan de metalen onderdelen nog een finishing touch moet worden toegevoegd, helpen wij u natuurlijk verder! We beschikken in huis over de machines en kennis om de onderdelen te voorzien van overige bewerkingen als: puntlassen, inpersmoeren, boorgaten (al dan niet met schroefdraad) en/of een variëteit aan CNC-bewerkingen.


Welke uitdaging heeft u voor ons?

Heeft u een vraag over onze expertise of machines? We helpen u graag verder!