Hoe we dat doen?


Volledig gerobotiseerd lasersnijden

Het proces om onderdelen te maken op onze plaatbewerkingsafdeling start meestal met het snijden van de benodigde vormen uit platen staal, RVS of aluminium. Onze gerobotiseerde lasersnijstraat wordt digitaal aangestuurd door onze afdeling engineering. De engineers selecteren eerst de gevalideerde tekeningen uit de stuklijst en vervolgens nest de software de diverse onderdelen zo efficiënt mogelijk op het plaatformaat. Dit bestand wordt automatisch omgezet naar een snijprogramma en dan online naar de snijstraat gestuurd.

De snijrobot selecteert het juiste materiaal uit de cassettetoren, snijdt snel en uiterst nauwkeurig de gewenste onderdelen en voert de gesneden plaat af naar de cassettes met gereed product. Dit onbemande proces vindt 24/7 plaats en is bij uitstek geschikt voor middelgrote tot grote productieseries.

Plaatlaser 7

Wat kunnen we lasersnijden?

Schouten & Visschers beschikt voor het lasersnijden over een TRUMPF TruLaser 3030 6kW Fiber met dubbele storage tower. Wat we daarmee kunnen verwerken?

  • Constructiestaal met een plaatdikte van maximaal 25 mm
  • RVS met een plaatdikte van maximaal 25 mm
  • Aluminium met een plaatdikte van 25 mm

Het maximale plaatformaat wat onze robot automatisch kan verwerken is 1500 x 3000 mm.

Voorbeelden

Machinaal ontbramen

Bij snijprocessen als lasersnijden - maar ook bij knippen, zagen, ponsen en/of stansen - kunnen bramen ontstaan op de snijkanten van metalen werkstukken. Deze scherpe, opstaande randen zijn om meerdere redenen ongewenst. Zonder nabewerking is het werkstuk is niet veilig voor gebruik en er is kans op verwondingen. Deze bramen verwijderen wordt 'ontbramen' of 'afbramen' genoemd. Ontbramen is dus noodzakelijk om het plaatdeel bruikbaar te maken. Daarnaast zorgt het ook voor een mooie eindafwerking van het product.

QFI 0147

Waarom ontbramen?

Machinaal ontbramen laat het product er niet alleen kwalitatief beter uit zien, het ontbramen heeft ook nog een aantal andere belangrijke effecten:

• Verwijdert bramen, maar ook de scherpe kanten
• Het zorgt voor een 'handvriendelijk' product
• Betere passing van de onderdelen in een lassamenstelling
• Eventuele coating hecht beter op een geborsteld product


Kanten

Wanneer de contouren van het metalen product door de laser zijn uitgesneden, kan een volgende stap in het productieproces zijn dat er buigingen moeten worden aangebracht. Afhankelijk van de oplage en vervorming wordt dit aangebracht door een kantbank of metaalpers.

Onze kantbanken zijn digitaal gekoppeld aan ons netwerk, zodat onze engineers de veelal complexe instellingen voor de zettingen op afstand kunnen voorbereiden. De operator hoeft daar dan niet op te wachten en kan zich focussen op het productieproces. We beschikken over een uitgebreid magazijn met kantgereedschappen en kunnen voor echte uitdagingen zelf 'custom made tooling' maken in onze eigen gereedschapsmakerij.

Kanten SV

Wat kunnen we kanten?

Schouten & Visschers beschikt voor het kanten over twee SAFAN kantbanken. Wat we daarmee kunnen verwerken?

  • Constructiestaal met een plaatdikte van maximaal 25 mm
  • RVS met een plaatdikte van maximaal 25 mm
  • Aluminium met een plaatdikte van 25 mm

Het maximale plaatformaat wat onze kantbanken kunnen verwerken is 1500 x 3000 mm.

Voorbeelden

Overige bewerkingen

Ook wanneer er aan de metalen onderdelen nog een finishing touch moet worden toegevoegd, helpen wij u natuurlijk verder! We beschikken in huis over de machines en kennis om de onderdelen te voorzien van overige bewerkingen zoals: puntlassen, inpersmoeren, boorgaten (al dan niet met schroefdraad) en/of een variëteit aan CNC-bewerkingen.


Welke uitdaging heeft u voor ons?

Heeft u een vraag over onze expertise of machines? We helpen u graag verder!