Hoe we dat doen?


Verspanen is een verzamelnaam voor de reeks bewerkingen waarmee we overtollig materiaal (spanen) van een werkstuk verwijderen. Door te verspanen wordt het product kleiner en verandert het definitief van vorm. Het resultaat? Een op maat gemaakt product dat voldoet aan nauwkeurige specificaties. Schouten & Visschers heeft daarvoor een grote diversiteit aan verspanende CNC machines, elk met zijn eigen toepassingsgebied:


CNC Frezen

Frezen is een verspanend proces waarbij een roterend snijgereedschap (de frees) gebruikt wordt om materiaal te verwijderen van een werkstuk. De beweging van de frees gecombineerd met de vaste positie van het werkstuk maakt het mogelijk om diverse vormen, patronen en details in het materiaal aan te brengen. Dit frees-proces is bijzonder veelzijdig en wordt door Schouten & Visschers onder andere gebruikt om onderdelen af te slijpen, gaten te boren en/of te tappen.

CNC Frezen SV

Waarmee we frezen?

Schouten & Visschers beschikt voor het frezen over een AXA VSC 3XTS – 2600mm. De machine is uitgerust met een pendelmogelijkheid, wat inhoudt dat de frees twee werkstations heeft waartussen ze heen en weer pendelt. Dit bespaart een aanzienlijke hoeveelheid tijd, omdat de operator tijdens de freesbewerking het andere station kan vullen.

Machinepark

CNC Draaien

Bij het draaiproces wordt het werkstuk rond zijn as geroteerd, terwijl een of meer vaste snijgereedschappen langs de rotatiebeweging van het werkstuk worden bewogen. Het snijgereedschap snijdt het overtollige materiaal weg waardoor het werkstuk de gewenste vorm krijgt. Het draaien is voornamelijk bedoeld voor het produceren van cilindrische of kegelvormige onderdelen, maar kan met de juiste draaitechnieken ook worden gebruikt voor het maken van complexe vormen. Dit laatste wordt voornamelijk toegepast voor onze gereedschapsmakerij.

Blox media and text example 2

Waarmee we CNC Draaien?

Schouten & Visschers beschikt voor het CNC Draaien over twee high tech Emco draaibanken die in een robotopstelling staan voor het automatisch wisselen van werkstukken. Wel zo efficiënt!

Machinepark

CNC Boren & CNC Tappen


Boren

Boren is een proces waarbij net als met een ‘gewone’ boor een rond gat in een werkstuk wordt gecreëerd. Boren is essentieel voor vele montage- en fabricagetoepassingen en wordt gebruikt om gaten te creëren voor bouten, schroeven, pinnen en andere bevestigingsmiddelen.

Verzinkboren

Verzinken of soevereinen is een proces waarbij bestaande gaten kunnen worden verzonken door middel van een kegelvormige boor met een bepaalde tophoek (veelal 90°).

Verzinken is bedoeld om een gat op maat te maken voor verzonken schroeven, zodat deze gelijk met of iets lager in het materiaal komen te zitten. Dit proces helpt ook om scherpe randen van een gat af te bramen voor een nette afwerking, en om verwondingen te voorkomen.

Tappen

Tappen is een verspanend proces dat wordt gebruikt om schroefdraad in een voorgeboord gat in een werkstuk aan te brengen. Een tap, een speciaal type snijgereedschap, wordt machinaal in het gat gedraaid, waarbij de schroefdraad in het materiaal snijdt. Tappen wordt gebruikt om schroefdraad voor bouten, schroeven en andere bevestigingsmiddelen te creëren.

Boren en draadtappen SV

Waarmee we boren en tappen?

Schouten & Visschers beschikt voor het CNC Boren over twee high tech Fanuc Robodrills, welke razendsnel opeenvolgende bewerkingen en gereedschapswissels kunnen uitvoeren, met een indrukwekkende nauwkeurigheid.

Machinepark

Welke uitdaging heeft u voor ons?

Heeft u een vraag over onze expertise of machines? We helpen u graag verder!